Ny type flåt

  • 8. november 2017

Det har været fremme i nyhederne, at der er kommet en ny flåt til Danmark.
Den kaldes engflåten, da den ikke kun lever i skoven, men også i græsset langs vandløb. Den er dobbelt så stor som skovflåten og har et karakteristisk hvidt mærke på ryggen.
Flåten kan overføre sygdomme til både mennesker og dyr, men imodsætning til os tobenede, kan vores firbenede kæledyr i værste tilfælde dø af infektionen.
Sygdommen hos hunde skyldes overførslen af parasitten Babesia Canis (også kaldet hundemalaria, da den angriber de røde blodlegemer på samme måde som malaria), som kan overføres med engflåten. Symptomer er blod i urinen (orange til rød urin), blege og senere gule slimhinder, feber og manglende appetit, sygdommen er som sagt meget alvorlig og kan have dødelig udgang.
I Danmark er parasitten endnu ikke fundet, men da de flåter, der overfører parasitten er her, formodes det også at parasitten er her.
Den bedste forebyggelse er som ved borrelia at give flåtdræbende midler, tjekke sin hund for flåter hver dag og undgå områder med mange flåter i højsæsonen. Man minimerer derved risikoen for infektion kraftigt.