At Rejse er at Leve

19. juli 2021

Når du skal rejse med hund i middelhavslandene, er der nogle sygdomme, som du skal være opmærksom på.

Leishmania

Leishmaniose er en sygdom, som er udbredt i middelhavslandene. Hundene smittes ved stik af sandfluer i middelhavslandene, men få bliver syge af det, før hundene kommer hjem, da der er en inkubations tid på 3 måneder til 7 år.

Symptomerne kan være mange, men kendetegnende er hudproblemer, derudover ses ekstremt lange kløer, dårligt huld, feber og øjenlidelser og nyresvigt.

Der findes medicinsk behandling af sygdommen, men den er dyr og den helbreder ikke hunden. Dvs. at der er tale om livslang behandling. Desuden er hunden stadig inficeret og den kan gå rundt og smitte andre, selvom den er klinisk rask.

Overvejer man at rejse til middelhavslandene, kan det derfor anbefales at vaccinere din hund mod Leishmania. Det kræver 3 vaccinationer med 3 ugers interval og derefter årlig revaccination. Beskyttelsen indtræder 4 uger efter afslutningen af basisvaccinationerne, så man skal være ude i god tid. Man skal være opmærksom på, at hunden ikke må vaccineres med andre vacciner 14 dage før og 14 dage efter vaccinationerne og at den skal være ormebehandlet inden. Derudover skal hunden testes for Leishmania inden vaccination, såfremt den har rejst i middelhavslandene tidligere.

Alternativt til vaccinationerne kan man behandle sin hund med Bayvantic. Bayvantic har en afskrækkende effekt på sand- og stikfluer, der overfører leishmania, hvorfor risikoen for smitte mindskes.

Ring til os

Hjerteorm og rævens bændelorm.

Hunde kan blive smittet med hjerteorm i middelhavslandene og rævens bændelorm i Europa. Rævens bændelorm findes også i Danmark, men i særlig høj grad i Sønderjylland. Rævens bændelorm er en zoonose, som også kan smitte til mennesker. Skal man rejse til udlandet, er det derfor en rigtig god ide, at behandle din hund mod hjerteorm og rævens bændelorm og skal man til det sønderjyske, er en behandling mod rævens bændelorm også en rigtig god ide. Behandlingen afhænger af, hvor længe du skal være af sted, så tøv ikke med at slå på tråden eller kom forbi på klinikken, hvis du skal ud og rejse med din hund.

Dyrlæge Laila lavet tandundersøgelse på hund
20. februar 2023
Er du i tvivl om hvorvidt dit kæledyrs tænder har det godt eller ej? Så husk, at vi altid tilbyder gratis tandtjek på alle klinikkerne!
Dyrlæge Laila klipper klørene på hundehvalp
30. januar 2023
For mange hunde og hundeejere kan kloklip være en udfordrende og stressende situation, men et kloklip behøver ikke at ende ud i blod, sved og tårer.
dyrlæge og veterinærsygeplejerske står på vægt med sort hund i dyreklinikken i kirke hyllinge
9. december 2022
Selvom de fleste af vores kæledyr er hyggelige familiemedlemmer, er en slank og stærk krop vigtigt for dets ve og vel.
kat med orm på dyreklinikken i hvalsø
15. november 2022
Er der ”ris” i pelsen eller ”spaghetti” i din kats afføring?
Hun med nytårspynt og produkter der hjælper mod stress ved høje lyde
14. november 2022
Kæledyr og nytår
Dyrelæge med hvid kat
10. november 2022
Vil du høre mere om katten som ”løve eller leopard”, dens generelle adfærd og behov, tegn på sygdomme og hyppigste lidelser?
Demonstration imod den nye veterinære lægemiddelforordning
4. februar 2022
Demonstration imod den nye veterinære lægemiddelforordning
Corona regler
1. februar 2022
!!! Coronaregler 1/2-2022 på Dyreklinikken Centrum !!!
NY LOVGIVNING
28. januar 2022
Ny lovgivning pga. EU forordning fra d. 28/1-22
Restriktioner på Klinikkerne
6. december 2021
Der er desværre stigende smitte med corona i en grad, så det igen er en samfundskritisk sygdom
Flere indlæg