Narkose

Narkose

stor erfaring i både narkose og operationer.

Det er en stor tillidssag som ejer at skulle aflevere sit dyr til operation. Dels er der bekymringen for om ens kæledyr kan tåle narkosen, men også om operationen går godt.

På Dyreklinikken Centrum har vi stor erfaring i både narkose og operationer.

Inden operationen undersøger vi dyrene, hvor vi bl.a lytter på hjerte og lunger, tjekker slimhinder, vejer dyrene m.m. Hvilken narkose vi vælger afhænger af operationen, længde på operationen og dyrets alder.


Den mest brugte narkose på klinikken er inhalations anæstesi, hvortil vi bruger sevoflouran. Sevoflouran er det dyreste inhalationsmiddel, men det er også det anæstesimiddel, der hurtigst er ude af kroppen på kæledyret, og som påvirker hjerte og lunger mindst.


Desuden går vi op i at alle dyr bliver smertebehandlet både før, under og efter operation, samt at de får både ilt og varme undervejs.

Under operationen bliver de overvåget af sygeplejersker bl.a. med monitoreringsapparater, hvor der måles iltmætning, puls, vejrtrækning og CO2 i udåndingen.

Efter endt operation hygger praktikant og patient, nærkontakt er bedst
Hvordan foregår røntgenoptagelser?

Hvordan foregår røntgenoptagelser?

Nogle røntgenoptagelser kræver enten sedation eller fuld narkose af kæledyret. Ofte er det dog ikke nødvendigt, hvis dyret er rolig og tryg ved situationen.


Under optagelse af røntgenbilleder er det påkrævet at bære blyforklæder, halskrave ligesom væggene indeholder bly, så røntgenstrålerne ikke forurener omgivelserne.

Share by: